HIDROTERÀPIA


La hidroteràpia és una tècnica de rehabilitació que aprofita les propietats naturals de l’aigua per tractar múltiples patologies musculesquelètiques i neurològiques.

Els efectes beneficiosos de l’aigua es deriven de les seves propietats físiques, quan treballem en el medi aquàtica aconseguim:
  • ·      augmentar la resistència i la força muscular
  • ·      millorar l’agilitat
  • ·      ampliar l’arc articular
  • ·      augment de la resistència cardiovascular
  • ·      reduir el dolor
  • ·      sensació de benestar

Hi ha diverses modalitats d’hidroteràpia veterinària: piscina, cinta subaquàtica, hidromassatge, banys de contrast, .... cadascuna amb les seves indicacions i contraindicacions.

La cinta subaquàtica està especialment indicada en la recuperació post quirúrgica de cirurgies ortopèdiques o neurològiques i com a complement terapèutic en casos d’osteoartritis (per exemple en la displàsia de maluc), ruptura del lligament creuat del genoll i alteracions neurològiques no quirúrgiques.

A la cinta subaquàtica el gos realitza un exercici actiu que li permetrà augmentar la massa muscular i reduir el pes sense sobrecarregar les articulacions.

La hidroteràpia ha de formar part d’un pla de rehabilitació complert i específic per cada pacient elaborat per personal qualificat, i s’ha d’aplicar sempre sota la supervisió d’un veterinari.

En certs casos la hidroteràpia en cinta subaquàtica és utilitzada per tractar problemes de comportament en gossos nerviosos o hiperactius, gràcies al seu efecte relaxant i a la gran despesa energètica que realitza el pacient en pocs minuts.